Binnenspouwblad dragend

Zowel met Silka kalkzandsteen als Ytong cellenbeton trekt u de meest hoogwaardige binnenspouwbladen op. Zowel dragend als niet-dragend. Isolatie, vochtongevoeligheid én bouwgemak bepalen uw keuze. Verder is het aan u te kiezen voor het mechanisch monteren van Silka elementen, het stellen van Ytong cascopanelen of het lijmen van Ytong blokken. Kiest u voor Ytong, dan is het gemak van isoleren met Multipor een belangrijke toegevoegde waarde.

Dragend

Niets makkelijker dan wanneer een binnenspouwblad ook dragend is. Geen extra constructies, volledige flexibiliteit. Xella heeft met Silka en Ytong de oplossingen in huis.

Ytong blokken

Ytong blokken

Een combinatie van de unieke eigenschappen van cellenbeton en de vele verwerkingsvoordelen, maakt Ytong blokken tot een onmisbaar bouwmateriaal met ongekende mogelijkheden. Arbeidsvriendelijk, door de veelheid aan formaten altijd binnen de wettelijke gewichtseisen, snel en makkelijk verwerkbaar. Het maakt het Ytong blok naast dragende binnenspouwbladen, geschikt voor dragende en niet-dragende binnenwanden, niet-dragende binnenspouwbladen, woningscheidende wanden en gevels.

Ytong Cascopanelen

Ytong Cascopanelen

Met Ytong cascopanelen maakt u met vele (vierkante) meters tegelijk een dragende wand of gevel. De panelen zijn het belangrijkste product uit het Ytong CascoSysteem waarmee u praktisch en razendsnel een compleet casco bouwt. Het systeem bestaat verder uit Ytong separatiepanelen, blokken en dak- en vloerplaten. U kunt het systeem zelf toepassen, maar voor meerdere woningen schakelt u desgewenst de Xella Bouwafdeling in die de ruwbouw volledig voor u uitvoert., uiteraard onder uw regie en naar uw ontwerp. Ytong cascopanelen zijn verder geschikt voor dragende binnenwanden, woningscheidende wanden en gevels.

Silka (eco-)elementen

Silka elementen

Mechanisch te verwerken en daarmee arbeidsvriendelijk met een hoog bouwrendement. Dat zijn de kenmerken van Silka elementen die niet alleen geschikt zijn voor dragende binnenwanden, maar ook voor gebruik in funderingen, dragende en niet-dragende binnenspouwbladen en woningscheidende wanden. Het resultaat? Snel een vlakke wand en dat levert aanzienlijke kostenbesparingen op.

Silka lijmblokken

Silka lijmblokken

Silka lijmblokken bieden de snelste oplossing in kalkzandsteen. Ze zijn drukvast, makkelijk verwerkbaar en hebben als voordeel dat u er ook eenvoudig andere bouwdelen van maakt, zoals funderingen, dragende binnenwanden, niet-dragende binnenspouwbladen en woningscheidende wanden.