Multipor minerale isolatieplaten: diversen

Gevels, binnenzijde

Elektrische installatie
Plaats de elektrische installatie  (leidingen, potjes, etc.) alvorens de Multipor te plaatsen. Ga hiervoor als volgt te werk.

  1. Frees de bestaande muur in en zet de  elektrische leidingen vast  door ze volledig in te pleisteren.  Gebruik hiervoor geen gipshoudende producten. Nieuw geïnstalleerde kabels kunnen tevens op de achterliggende wand mechanisch bevestigd worden. De leidingen worden in dit geval aan de achterzijde van de Multipor plaat ingefreesd.
  2. Multipor wordt vervolgens rond de elektrische installatie aangewerkt.
  3. Gebruik de Multipor reparatiemortel om de nodige reparaties te doen. Het gebruik van gipshoudende producten ter bevestiging van de electrische installatie of kleine reparaties is niet toegestaan.

Waterleidingen
Hou al in de ontwerpfase rekening met de positie van de water leidingen. Het is aan te bevelen om de waterleidingen aan de binnenzijde van de verwarmde ruimte te voorzien. Op deze manier kan men bij eventuele lekken steeds de nodige reparaties doorvoeren zonder het Multipor isolatiesysteem te demonteren. De waterleidingen dienen bovendien niet extra geïsoleerd te worden aangezien ze zich in de verwarmde ruimte bevinden.

Bevestiging van lichte voorwerpen
Bevestig lichte voorwerpen (tot 6,0 kg eigengewicht) in de Multipor isolatieplaten. De asafstand tussen de verankeringsplaatjes met schroef dient voldoende te zijn, zodat er maximaal 1 bevestiging per plaat wordt voorzien. Het Multipor verankeringsplaatje met schroef kan tot 3 kg belast worden. Snijd de afwerking in alvorens het verankeringsplaatje met schroef te plaatsen.

Bevestiging van zware voorwerpen
Bevestig zware lasten (vanaf 6 kg) steeds door de Multipor isolatieplaat heen in de dragende ondergrond. 

Meer weten?

Heeft u vragen over de mogelijkheden of de verwerking van Multipor isolatieplaten? Kijk dan bij veelgestelde vragen of neem contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over deze en andere bouwoplossingen van Xella.

VEELGESTELDE VRAGEN NEEM CONTACT OP