Monumentale kerk, Oldebroek

Multipor als isolatiemateriaal voor een koude, vochtige ondergrond
Het uit 1893 daterende monumentale kerkje Luctor et Emergo was al enige jaren niet meer in gebruik en de klimop kwam door de muren naar binnen. Toen kwamen er middelen beschikbaar voor een in- en uitwendige restauratie. 

De uitdaging
Herstel van oude luister én zorgen voor moderne gevel- en dakisolatie. Vinden van een isolatiemateriaal dat zich zonder al te veel ingrepen op een koude, vochtige ondergrond laat gebruiken. Gezien de monumentale status mag aan de buitenzijde van het kerkje niets worden veranderd en moet de extra isolatie aan de binnenkant worden aangebracht. 

De oplossing
Keuze voor Multipor minerale isolatieplaten vanwege het ademende karakter (voorkomt schimmelvorming), het verwerkingsgemak en het muurvaste eindresultaat.

Verwijderen van op de oorspronkelijke stuclaag aangebrachte laag witkalkLijmen van de Multipor platen (dikte 50 mm), rechtstreeks op de ondergrondPlaten voorzien van een lijmlaag met wapeningsgaasVlak afwerken met een tot drie centimeter dikke laag dunpleister op basis van kalk en cement