Optoppen

Optoppen is het aanbrengen van één of meer bouwlagen op een bestaand gebouw. Als methode voor renovatie is het een uitstekende manier om een bestaand gebouw als inbreiding te vergroten of te verbeteren. Omdat bij optoppen gebruik wordt gemaakt van het draagvermogen van het bestaande gebouw is een lichte constructie vereist. Het Ytong CascoSysteem , een bouwsysteem van lichte cellenbetonnen vloerplaten, cascopanelen, separatiepanelen, lateien en dakplaten, is een oplossing voor optoppen die aan deze eis voldoet.

optoppen ytong

Optoppen: renovatie en inbreiding in één

Optoppen met het Ytong CascoSysteem onderscheidt zich van andere oplossingen zoals houtskelet- of staalskeletbouw door de warmteaccumulerende en vochtregulerende eigenschappen van cellenbeton. Cellenbeton is een steenachtig materiaal. De optopping bestaat uit één en hetzelfde bouwmateriaal; beter isolerend (geen koudebruggen) en luchtdicht. Optoppen met cellenbeton levert altijd een aangenaam binnenklimaat: koel in de zomer, warm in de winter; met veel minder kosten voor verwarming en koeling. Deze snelle, lichtgewicht renovatieoplossing laat zich werkelijk overal laat toepassen, hoe krap een bouwplaats ook is. Optoppen met Ytong beperkt de overlast, voor bouwpartijen én omwonenden.

Optoppen slimme, snelle, flexibele renovatieoplossing

Optoppen met het Ytong Cascosysteem is een brandveilige renovatiemethode. Cellenbeton is een steenachtig materiaal en dus onbrandbaar. Ytong cellenbeton is tot 360 minuten getest op brandwerendheid. Het ontwerp en afwerking van de optopping kan volledig worden afgestemd op het gerenoveerde gebouw. Het flexibele Ytong CascoSysteem kan dienen als basis voor een massief casco met buitenpleister, een Ytong binnenspouwblad met een buitenspouwblad van metselwerk met spouwisolatie, buitengevelisolatie met een pleisterlaag of geïsoleerde baksteenstrips; toepassing van isolatie met gevelplaten, houten of andere bekleding. Optoppen met een bouwsysteem van één materiaal zorgt voor een hoge bouwsnelheid en weinig afval.

Wilt u optoppen met het Ytong CascoSysteem? Vul dan uw contactgegevens in en laat uw Xella-adviseur vrijblijvend contact met u opnemen: