Silka, dé oplossing voor snel en massief bouwen

Zoek je een oplossing om snel en mechanisch grote muren of massieve wanden te bouwen? Dan zijn de Silka elementen van kalkzandsteen dé oplossing. Met dit prefab bouwsysteem bouw je snel een eenvoudig binnenwanden, binnenspouwbladen en woningscheidende muren die aan alle hedendaagse bouweisen voldoen.  
 

Kalkzandsteen is een duurzaam bouwmateriaal dat vochtabsorberend en warmte-accumulerend is. Daarnaast heeft kalkzandsteen uitstekende isolerende en akoestische eigenschappen. Silka biedt zo een compleet bouwsysteem waarmee je eenvoudig voldoet aan de hedendaagse, strenge bouweisen. Silka elementen worden prefab en pasklaar geleverd en zijn mechanisch te verwerken. Dat zorgt voor een razendsnelle bouwtijd van woningen en levert nauwelijks afval op de bouwplaats op. Dure investeringen in bouwkranen en bekistingen zijn met deze bouwoplossing bovendien niet nodig. Tijdens het gehele bouwproces ondersteunt Xella je met advies, logistiek en techniek. Zo bieden we bijvoorbeeld de technische informatie van al onze Silka elementen aan in een openbare BIM-bibliotheek. 

Duurzaam bouwen

Kalkzandsteen is een mix van natuurlijke materialen die ruim voorradig zijn: zand, kalk en water. De productie vraagt relatief weinig energie, er komen geen schadelijke stoffen vrij en het materiaal is volledig recyclebaar. Bouwen met kalkzandsteen betekent dan ook bouwen met een duurzaam materiaal en vrijwel zonder afval. Voor wie éxtra milieuvriendelijk wil bouwen is er het ECO-element. Dit bestaat voor 30 % uit gerecycled kalkzandsteen en draagt bij aan een nog betere BREAAM-score van een gebouw. 

Een unieke combinatie eigenschappen

Silka kalkzandsteen beschikt over een unieke combinatie eigenschappen. In de eerste plaats is het vochtregulerend en warmte-accumulerend. Dit zorgt voor aangenaam leefklimaat waarin vocht en schimmels geen kans krijgen en dat koel is in de zomer en behaaglijk in de winter. Dankzij de grote volumieke massa van kalkzandsteen heeft een wand van Silka elementen een groot geluidsisolerend vermogen. Dat draagt bij aan een uitstekende akoestiek in woningen en gebouwen. Daarbij is Silka kalkzandsteen onbrandbaar. Afhankelijk van de wanddikte kan dit bouwsysteem een brand meer dan 360 minuten weerstaan. 

Snelle en eenvoudige verwerking

Silka elementen worden prefab en just-in-time geleverd. Omdat de elementen mechanisch verwerkt worden, met een elementenstelmachine en hulpgereedschap, is het bouwproces snel, flexibel en arbeidsvriendelijk. Het Silka-bouwsysteem vraagt bovendien weinig voorbereiding en geeft minder afval op de bouwplaats. De korte voorbereiding, een goed logistiek proces en de snelle verwerking van elementen levert een aanzienlijke kosten- en tijdsbesparing op.
 

Op onze website vindt u alle technische informatie over Silka elementen. Klik daarvoor op onderstaande links. 

Xella is uw partner tijdens het hele bouwproces

Het bouwsysteem met Silka elementen bouw je samen met Xella. Wij kennen het product immers als geen ander. Daarom begeleidt onze afdeling Construction Services u van begin tot eind. Van bestellen tot levering en montage: wij zijn je bouwpartner tijdens het hele proces. We staan u bij met advies, tekenen voor de enginering, verzorgen logistiek en planning en kunnen zelfs de montage Silka elementen voor onze rekening nemen. Zo weet je zeker dat het eindresultaat aan het Bouwbesluit en de Wet Kwaliteitsborging voldoet. 

Samenwerken in BIM
Xella is ook je bouwpartner voor BIM. Samen met onze klanten halen we dagelijks het maximale uit het digitale bouwproces. Voor kalkzandsteenwanden is een zogenaamde ILS  (Informatie Leverings Specificatie) opgesteld. Hierin is vastgelegd hoe informatie moet worden gestructureerd, aangeleverd en uitgewisseld. Zo spreekt iedereen ‘dezelfde taal’, neemt de efficiency toe en worden fouten voorkomen.

Meer over onze werkmethodiek, referenties en hoe klanten de samenwerking met Xella beoordelen, leest u op onze speciale BIM-pagina.

Benieuwd naar projecten met Silka? Lees er alles over op onze newsroom.

Heeft u nog een vraag voor Xella?


 *
Voornaam + achternaam
 *
naam@bedrijf.nl
06-12345678
 *