Algemeen

 • Wat is de Multipor minerale isolatieplaat voor materiaal?

  De Multipor minerale isolatieplaat is een massief, volledig steenachtig isolatiemateriaal op basis van de grondstoffen zand, kalk, cement en water. Het is vergelijkbaar met cellenbeton, maar heeft een veel kleinere volumieke massa van circa 115 kg/m3. Miljoenen gesloten cellen met stilstaande lucht zorgen ervoor dat Multipor bijzonder goed isoleert. Daarmee zijn de minerale isolatieplaten een duurzaam, gebruiksvriendelijk alternatief voor isolatieplaten op basis van kunststof of vezels.

 • Er zijn allerlei isolatiematerialen op basis van kunststof of vezels. Waarom zou ik Multipor gebruiken?

  Multipor minerale isolatieplaten zijn een duurzaam, gebruiksvriendelijk alternatief voor isolatieplaten op basis van kunststof of vezels. De platen zijn handzaam, licht van gewicht en onder alle omstandigheden bruikbaar. Het grote voordeel is dat ze massief en volledig steenachtig zijn. Het grote aantal gesloten cellen met stilstaande lucht – de best denkbare isolator – geeft de platen hun uitstekende isolerende eigenschappen.

 • Beschikt Multipor over CE-markering?

  Multipor is CE-gemarkeerd en beschikt over de Europese Technische Goedkeuring ETA-05/0093. De kenmerken en eigenschappen van het isolatiemateriaal zijn dus vastgesteld volgens Europese normen.

 • Waar vind ik bouwkundige details voor het werken met Multipor?

  Xella beschikt over brochures voor het werken met Multipor en over de Multipor Bouwwijzer, een praktisch boekje op broekzakformaat met stappenplannen en tips. In deze uitgaven treft u ook bouwkundige details aan. Ook op de website vindt u een aantal details.

 • Hoe kom ik aan brochures over de toepassingen met MULTIPOR?

  XELLA beschikt over verschillende brochures voor het werken met MULTIPOR. U kunt ze gratis bestellen via telefoonnummer (0183) 67 12 34 of via e-mailadres verkoop@xella.nl. Versies in het bestandsformaat pdf kunt u downloaden van deze website; kijk daarvoor in het menu-onderdeel ‘Downloads’.

 • Wat moet ik doen als ik mijn vraag niet terugvind in deze FAQ?

  Mocht uw vraag niet in deze FAQ worden beantwoord, dan kunt u contact opnemen met Xella. De contactgegevens vindt u door te klikken op ‘Contact’ helemaal boven aan deze pagina.