Klimaatbeheersing

 • Welke eigenschappen van cellenbeton dragen bij aan een goed binnenklimaat?

  Cellenbeton is massief, dus isolerend; het heeft accumulerend vermogen, waardoor het in staat is warmte en koude op te slaan; het vlakt temperatuurschommelingen af en het heeft een groot diffusievermogen, zodat de vochtbalans op peil blijft.

 • Waarom zou ik kiezen voor Hebel cellenbeton nu blijkt dat het klimaat extremer wordt?

  Hebel cellenbeton is: massief, dus stevig; stabiel; geschikt om extreme natuurkrachten op te vangen en in staat mensen, goederen en dieren te beschermen.

 • Hoe verhoudt de arbeidsproductiviteit zich tot de binnentemperatuur?

  Vanaf een binnentemperatuur van 22°C neemt de prestatie aantoonbaar af. Bij elke graad meer daalt de prestatie met 5 procent.

 • Wat is het effect van het warmteopslagvermogen van Hebel cellenbeton?

  Bescherming tegen hitte in elk seizoen; isolatie van schommelingen in de buitentemperatuur; twaalf uur uitstel van het binnendringen van warmte; efficiënte omgang met energie doordat de noodzaak voor airconditioning verdwijnt.

 • Hoe lang duurt het voordat de buitenwarmte doordringt naar binnen via Hebel cellenbeton?

  12 uur. Dat betekent dat de warmte pas in een gebouw doordringt als dat gesloten is, namelijk ’s nachts. De koele nachtlucht wordt weer opgeslagen door het cellenbeton, wat de opwarming de volgende ochtend vertraagt. Als de productie ’s nachts doordraait, zorgt de warmte van overdag ervoor dat het ’s nachts niet kil wordt.

 • Zijn Hebel dakplaten geschikt voor daken met vegetatie?

  Ja. Een goed voorbeeld is het dak van de polikliniek van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Dit bestaat uit een staalconstructie met daarop 150 millimeter dikke Hebel dakplaten, die aan de bovenzijde zijn voorzien van een speciale mos- en wortelbestendige bitumenlaag met daarop een mos-sedumbedekking. Het dak heeft een bergingscapaciteit van 120.000 liter water.

 • Wat zijn de voordelen van een vegetatiedak?

  Voordelen zijn: het slaat water op; het is duurzaam; het vangt fijnstof op; het vermindert de opwarming van de omgeving; het bespaart energie; het biedt een ecologische beleving.

 • Hoeveel procent van de zonnewarmte komt binnen via het dak van een gebouw?

  80 procent.

 • Waarom maken Hebel dakplaten een dure installatie voor klimaatbeheersing meestal overbodig?

  Dakplaten van Hebel isoleren en accumuleren warmte. Dit zorgt voor een evenwichtig binnenklimaat.