Milieu/duurzaamheid

 • Heeft Xella een milieubeleid?

  Ja. Xella besteedt veel aandacht aan de milieuaspecten van de productie en het gebruik van haar producten. We bevorderen op diverse manieren een verantwoord gebruik van grondstoffen en energiebronnen. Bijvoorbeeld door niet méér grondstoffen en energie te gebruiken dan strikt noodzakelijk is en waar mogelijk hergebruik te stimuleren. Daarnaast werken we aan een zo efficiënt mogelijk gebruik van energie in de gebouwen die van onze bouwproducten worden gebouwd.

 • Waar kan ik meer lezen over de visie van Xella op het milieu?

  Xella beschikt over de brochure ‘Energiezuinig bouwen met Xella’. Daarin leggen we onze visie en ons beleid op het gebied van milieu en energieverbruik. De brochure is te downloaden van deze site (kijk onder ‘Downloads’) of gratis aan te vragen via telefoonnummer (0183) 67 12 34.

 • Is kalkzandsteen een milieuvriendelijk bouwmateriaal?

  Silka kalkzandsteen is een bouwmateriaal dat bestaat uit uitsluitend de natuurlijke grondstoffen zand, kalk en water. Grondstoffen die ruim voorradig zijn, nu en in de toekomst. De productie vraagt relatief weinig energie en kent geen schadelijke uitstoot. De meeste processen die tijdens de productie van kalkzandsteen plaatsvinden, zijn nauwelijks energie vragende chemische processen. Kalkzandsteen kan na gebruik weer dienen als basis voor de fabricage van nieuwe producten. Belangrijk is ook dat kalkzandsteen tijdens het gebruik bijdraagt aan een beter milieu. In de zomer blijven gebouwen van kalkzandsteen koeler, waardoor minder hoeft te worden gekoeld met bijvoorbeeld airconditioning, terwijl ze in de winter langer warm blijven,  waardoor er minder hoeft te worden verwarmd. Juist vanwege deze bijzondere accumulerende en isolerende eigenschappen is Xella in staat praktische bouwoplossingen met Silka te creëren die bijdragen aan minder energieverbruik. In de brochure ‘Energiezuinig bouwen met Xella’ leest u daar meer over. De brochure is te downloaden van deze site (kijk onder ‘Downloads’) of gratis aan te vragen via telefoonnummer (0183) 67 12 34.

 • Is kalkzandsteen een duurzaam bouwmateriaal?

  Ja, kalkzandsteen is bijzonder duurzaam. Het behoudt zijn eigenschappen gedurende de hele levensduur van een bouwwerk en kan daarna eenvoudig worden hergebruikt bij de productie van nieuw kalkzandsteen.