Milieu/duurzaamheid

  • Waaruit blijkt dat YTONG cellenbeton een milieuvriendelijk, duurzaam product is?

    Het milieu niet zwaarder belasten dan strikt noodzakelijk is, is het uitgangspunt van het milieubeleid van XELLA. Dat gaat verder dan het productieproces alleen: XELLA heeft de totale levenscyclus van haar bouwmaterialen in kaart gebracht, van grondstofwinning tot hergebruik. Cellenbeton is een solide bouwproduct waarmee sterke, duurzame bouwconstructies kunnen worden opgetrokken die lang meegaan zonder dat het cellenbeton zijn eigenschappen verliest.

    Het materiaal wordt geproduceerd uit uitsluitend natuurlijke grondstoffen die ruimschoots voorradig zijn, nu en in de toekomst. Doordat cellenbeton voor meer dan de helft uit met lucht gevulde cellen bestaat, zijn minder grondstoffen nodig. De productie vraagt daarnaast een minimum aan energie. En wanneer cellenbeton het einde van zijn levenscyclus heeft bereikt, kan het volledig worden hergebruikt bij de productie van nieuw cellenbeton. Belangrijk gegeven is bovendien dat cellenbeton ook tijdens het gebruik bijdraagt aan een beter milieu. In de zomer blijven gebouwen van cellenbeton koeler, waardoor minder hoeft te worden gekoeld, terwijl ze in de winter langer warm blijven en beter isoleren, waardoor er minder hoeft te worden verwarmd.


     

  • Kan ik met YTONG blokken op een energiezuinige manier bouwen?

    Jazeker. YTONG blokken zijn zelfs bij uitstek geschikt voor energiezuinige bouwmethoden. XELLA hecht veel waarde aan energiezuinige bouwoplossingen en levert daar dan ook een actieve bijdrage aan. In onze brochure ‘Energiezuinig bouwen met XELLA’ geven we onze visie, schetsen we het maatschappelijke en wettelijke kader en bieden we praktische buitenwandoplossingen met onze bouwmaterialen. U kunt de brochure gratis aanvragen door ons te bellen:(0183) 67 12 34 of te mailen (verkoop@xella.com)