Producten

Hebel cellenbeton wordt op de markt gebracht door Xella Aircrete Systems (XAS). Deze Xella-divisie richt zich op de utilitaire bouw. XAS produceert en levert met Hebel uitgekiende oplossingen in cellenbeton, toegesneden op de meest actuele, internationale bouweisen. Systemen en producten voor de efficiënte montage van daken, buiten-, binnen- en brandwanden in de industriële bouw, zoals bedrijfshallen, logistieke centra en productiebedrijven. Toepassingen waarbij hoge eisen worden gesteld aan brandveiligheid, thermische isolatie, explosiewering en conditionering van het binnenklimaat. Het complete assortiment bestaat uit Hebel wandplaten, Hebel dakplaten en Hebel vloerplaten. Daarnaast levert XAS nog een totaalconcept voor bouwen zonder ondersteunend bouwskelet onder de naam Hebel Construct. Nieuw in het assortiment zijn Hebel groendaken. Een mossedum-dak gebaseerd op Hebel dakplaten.

Wandplaten

Wandplaten

Van Hebel wandplaten worden buitenwanden en brandwanden gemaakt. Ze bieden de mogelijkheid flexibel, hoogwaardig en tegelijkertijd kostenbesparend te bouwen, met waar nodig esthetisch toegevoegde waarden. Brandwanden gemaakt van Hebel wandplaten zorgen voor adequate compartimentering van kantoren en bedrijfshallen. Ze zorgen voor beheersing van een brand. Om brandoverslag langs dak en gevel te voorkomen, is het raadzaam de brandwand door het dak en de gevel te laten steken. Nog beter is het dak, binnenwanden en gevels ook in cellenbeton uit te voeren. Door buitenwanden op te trekken in cellenbeton, voldoen ze ruimschoots aan alle eisen - des te belangrijker omdat meer dan de helft van de bedrijfsbranden aan de buitenzijde ontstaat. Bovendien kan een buitenwand bij bedrijfsuitbreiding zonder moeite dienen als brandwand.

Dakplaten

Dakplaten

Twee kenmerken maken de dakplaten van Hebel bijzonder geschikt voor hun toepassing in de utiliteitsbouw: hun uitstekend accumulerende vermogen en hun lichte gewicht. Warmteaccumulatie brengt een zogenoemde faseverschuiving met zich mee: overdag is het onder het dak minder warm, terwijl de warmte ’s nachts weer wordt afgestaan. Dat zorgt voor veel lagere energiekosten in het kader van het koelen van gebouwen en ook voor een optimaal werk- of winkelklimaat met de nodige positieve gevolgen voor arbeidsprestatie of verkoop. Lichter bouwen betekent sneller, goedkoper en just-in-time bouwen met minder zwaar materieel - met alle (financiële) voordelen van dien. Cellenbeton beschikt over een veelheid aan andere unieke eigenschappen. Het materiaal staat namelijk ook voor goede thermische isolatie, brandwering, geluidsabsorptie, vormvrijheid, duurzaamheid en vochtregulering. Dat maakt de mogelijkheden met Hebel dakplaten vrijwel onbeperkt: van geconditioneerde ruimte tot opvallende dakconstructie.

Vloerplaten

Vloerplaten

Hebel vloerplaten worden gebruikt voor grond- en verdiepingsvloeren in utiliteitsgebouwen. De vloerplaten zijn thermisch isolerend, geluidsabsorberend en licht van gewicht. Hebel vloerplaten hebben grote afmetingen (6.750 millimeter) maar wegen toch relatief weinig. Lichter bouwen betekent sneller, goedkoper en just-in-time bouwen met minder zwaar materieel - met alle (financiële) voordelen van dien. De dikte van de vloerplaat is afhankelijk van overspanning, belasting, thermische isolatiewaarde, brandweerstand en doorbuiging. Wie een bedrijfspand wil bouwen combineert Hebel vloerplaten met wand- en dakplaten van Hebel. Deze totaaloplossing, Hebel Construct, biedt een praktisch én beter alternatief voor traditionele oplossingen: een gebouw van metselwerk of een stalen gevel en dak in combinatie met een staalconstructie. Met Hebel Construct, een uitgekiende dragende constructie van wand-, vloer- en dakplaten, is een staalconstructie niet nodig, waardoor montage en afwerking meteen kunnen beginnen.