Toepassingsmogelijkheden

 • Voor welke toepassing gebruik ik Hebel dakplaten?

  Hebel dakplaten zijn bijzonder geschikt voor utilitaire gebouwen. De twee belangrijkste reden zijn: hun uitstekend accumulerende vermogen en hun lichte gewicht. Warmteaccumulatie brengt een zogenoemde faseverschuiving met zich mee: overdag is het onder het dak minder warm, terwijl de warmte ’s nachts weer wordt afgestaan. Dat zorgt voor veel lagere energiekosten en een prettig binnenklimaat. Lichter bouwen betekent sneller, goedkoper en just-in-time bouwen met minder zwaar materieel - met alle (financiële) voordelen van dien. Cellenbeton beschikt over een veelheid aan andere unieke eigenschappen. Het materiaal staat namelijk ook voor goede thermische isolatie, brandwering, geluidsabsorptie, vormvrijheid, duurzaamheid en vochtregulering. Dat maakt de mogelijkheden met Hebel dakplaten vrijwel onbeperkt: van geconditioneerde ruimte tot opvallende dakconstructie.

 • Wanneer gebruik ik Hebel wandplaten?

  Van Hebel wandplaten worden buitenwanden, dragende en niet-dragende binnenwanden en brandwanden gemaakt. Ze bieden de mogelijkheid flexibel, hoogwaardig en tegelijkertijd kostenbesparend te bouwen, met waar nodig esthetisch toegevoegde waarden. Brandwanden gemaakt van Hebel wandplaten zorgen voor een unieke brandwerende bescherming tussen de verschillende brandcompartimenten. Ze zorgen voor beheersing van een brand. Om brandoverslag langs dak en gevel te voorkomen, is het raadzaam de brandwand door het dak en de gevel te laten steken. Nog beter is het dak, binnenwanden en gevels ook in cellenbeton uit te voeren. Door buitenwanden op te trekken in cellenbeton, voldoen ze ruimschoots aan alle eisen - des te belangrijker omdat meer dan de helft van de bedrijfsbranden aan de buitenzijde ontstaat. Bovendien kan een buitenwand bij bedrijfsuitbreiding zonder moeite dienen als brandwand.

 • Wat kan ik met Hebel vloerplaten?

  Hebel vloerplaten worden gebruikt voor verdiepingsvloeren in utiliteitsgebouwen. De vloerplaten zijn thermisch isolerend, geluidsabsorberend en licht van gewicht. Hebel vloerplaten hebben grote afmetingen (6.750 millimeter) maar wegen toch relatief weinig. Lichter bouwen betekent sneller, goedkoper en just-in-time bouwen met minder zwaar materieel - met alle (financiële) voordelen van dien.  Hebel vloerplaten onderscheiden zich bovendien door de thermische scheiding tussen de verdiepingen en een gunstige warmteaccumulatie. De dikte van de vloerplaat is afhankelijk van overspanning, belasting, thermische isolatiewaarde, brandweerstand en doorbuiging. Wie een bedrijfspand wil bouwen combineert Hebel vloerplaten met wand- en dakplaten van Hebel. Deze totaaloplossing, Hebel Construct, biedt een praktisch én beter alternatief voor traditionele oplossingen: een kantoor van metselwerk of een stalen gevel en dak in combinatie met een staalconstructie. Met Hebel Construct, een gebouw, dragend, opgebouwd uit wand-, vloer- en dakplaten is een staalconstructie niet nodig, waardoor montage en afwerking meteen kunnen beginnen.

 • Wat is Hebel Construct?

  Hebel Construct is hoogwaardig bouwen met gewapend cellenbeton zonder ondersteunend gebouwskelet. De combinatie van dragende Hebel wandplaten, dak- en vloerplaten vormen een uitgekiend bouwsysteem waarmee een gebouw veel sneller staat, lichter en goedkoper is dan bij traditionele bouwmethoden. De voordelen van het bouwsysteem op een rij:
  - optimale brandveiligheid,
  - eenvoudig en logisch,
  - engineering/stabiliteitsbeoordeling
  - industrieel schoon werk, vrijwel zonder afval,
  - snel een waterdicht gebouw,
  - vrije indelingsmogelijkheden,
  - isolerende binnenwanden en vloeren,
  - binnenafwerking niet noodzakelijk,
  - hoogwaardig resultaat,
  - concurrerende prijs.