Verwerkingsvoordelen

 • Kan ik een Multipor minerale isolatieplaat gemakkelijk alleen tillen?

  Zeker. Multipor is een massief, steenachtig isolatiemateriaal, maar het bestaat voor een groot deel uit cellen waarin lucht is opgesloten. Daardoor is het gewicht van de platen beperkt en kunt u ze onder alle omstandigheden met één persoon verwerken, ook wanneer u bijvoorbeeld boven uw hoofd werkt.

 • Zijn Multipor platen gemakkelijk te hanteren?

  Het gewicht van een Multipor minerale isolatieplaat is beperkt doordat ze voor een groot deel uit lucht bestaan. Een plaat meet 600 bij 390 millimeter; de leverbare dikten liggen tussen 50 en 200 millimeter. Dat maakt ze bijzonder handzaam.

 • Hoe kan ik Multipor platen op de ondergrond bevestigen?

  In zijn algemeenheid geldt dat Multipor minerale isolatieplaten met behulp van de Multipor lijmmortel (zie de rubriek ‘Lijm en toebehoren’ in deze FAQ) op de ondergrond worden gelijmd. Alleen in bepaalde situaties is (extra) mechanische bevestiging noodzakelijk. Raadpleeg de hoofdstukken over de verschillende toepassingen van Multipor platen voor antwoorden op vragen over de werkwijze per toepassing.

 • Kan ik Multipor platen gemakkelijk op maat maken of bewerken?

  Een Multipor plaat op maat maken of een uitsparing aanbrengen gaat heel eenvoudig met een gewone handzaag. Het aanbrengen van sleuven en sparingen gaat al even eenvoudig, bijvoorbeeld met een sleuventrekker.

 • Moet ik de ondergrond uitvlakken vóór ik Multipor platen bevestig?

  De vlakke Multipor platen zorgen voor een al even vlakke wand als resultaat. De platen vangen zelf kleine oneffenheden (tot ongeveer 3 millimeter) in de achterliggende constructie op. Grotere oneffenheden kunt u uitvlakken met een pleisterlaag. Eventuele beschadigingen repareert u met Multipor reparatiemortel.

 • Hoe moet ik een wand van Multipor platen afwerken?

  Wanneer u Multipor toepast als wandisolatie, werkt u de wanden af met een pleisterlaag. Voor deze pleisterlaag gebruikt u de Multipor lijmmortel. U past dus één materiaal toe voor het lijmen en het afwerken van wanden, Bij toepassing als plafondisolatie, bijvoorbeeld in parkeergarages, is afwerking niet noodzakelijk. Voor meer informatie over de werkwijze bij deze verschillende toepassingen kijkt u in de hoofdstukken die daaraan in deze FAQ zijn gewijd.