Voorbereiding

 • Wat moet ik doen vóór ik begin aan een isolatieproject met Multipor?

  Lees de vragen in deze rubriek stuk voor stuk door. Zo komt u goed beslagen ten ijs en kan er tijdens de uitvoering niets misgaan. Neem bij het werken met Multipor de algemene regels voor het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en hygiëne in acht. In het bijzonder bij schuren of sleuven maken boven het hoofd wordt het dragen van een beschermingsbril en stofmasker aanbevolen. 

 • Hoeveel Multipor minerale isolatieplaten heb ik nodig?

  Dat hangt af van de oppervlakte die u met Multipor wilt isoleren. Die moet u dus eerst berekenen (in vierkante meters; houd rekening met uitsparingen). Doordat de platen een vast formaat hebben, kunt u de benodigde hoeveelheid vervolgens gemakkelijk bepalen. Met de tabel hieronder wordt dat nog gemakkelijker. Let op: behalve de platen heeft u ook lijm en toebehoren nodig; zie de vragen daarover in de rubriek ‘Lijm en toebehoren’ in deze FAQ.

 • Hoe dik moeten de Multipor platen zijn?

  Dat hangt af van de waarden die u op het gebied van warmteweerstand (Rc) wilt bereiken. Hoe hoger de Rc-waarde, des te beter de isolatie. In de tabel hieronder ziet u de Rc-waarden van de verschillende dikten Multipor minerale isolatieplaat.

 • Hoe gebruik ik de Multipor lijmmortel en andere toebehoren?

  Kijk daarvoor in de rubriek ‘Lijm en toebehoren’ in deze FAQ.

 • Hoe bestel ik de materialen die ik nodig heb?

  Hebt u de hoeveelheden van alle benodigde producten (ook lijm en toebehoren) bepaald, dan kunt u ze (schriftelijk) bestellen bij de bouwmaterialenhandel. Doe dat wel ruim op tijd, zodat uw isolatieproject geen vertraging oploopt.

 • Hoe moet ik de geleverde Multipor platen opslaan?

  De Multipor isolatieplaten worden als pakket geleverd op pallets in folie. Zet de pakketten naast, niet op elkaar. Transporteer pakketten altijd door ze op te pakken bij de pallet. Bescherm de pakketten tegen langdurige blootstelling aan vocht (regen). Voorkom dat open pakketten vochtig worden.

 • Hoe moet ik Multipor toebehoren opslaan?

  Multipor lijmmortel wordt geleverd in papieren zakken; Multipor stroken in kartonnen dozen en Multipor  bevestiger in plastic zakjes. Multipor wapeningsgaas is voorzien van een folie. Al deze producten worden samen geleverd op pallets in folie. Bescherm deze pakketten gedurende opslag en verwerking voor vocht. Sla Multipor lijmmortel vorstvrij op.
   

 • Welk gereedschap heb ik nodig voor het werken met Multipor?

  Voor het verwerken van Multipor minerale isolatieplaten is maar weinig gereedschap nodig:
  - kunststof speciekuip, emmer en water voor aanmaken lijmmortel
  - boormachine met roerstang of mixer voor mengen lijmmortel
  - tandspaan (tanden 10 mm) voor aanbrengen lijmmortel
  - schuurbord
  - handzaag (fijngetand) voor op maat zagen platen
  - stukadoorgereedschap (spaan en spons) voor aanbrengen en afwerken pleisterlaag
  - stoffer en blik voor verwijderen zaagresten en stof.