Voorwerpen bevestigen

 • Kan ik voorwerpen aan een Multipor minerale isolatieplaat bevestigen?

  Ja, dat kan: lichte, statische belastingen (tot 3 kg uittrekwaarde) kunt u direct in de Multipor minerale isolatieplaat bevestigd. Geschikt bevestigingsmiddel is de speciale Multipor plug (zie de rubriek ‘Lijm en toebehoren’ in deze FAQ). Bij zwaardere voorwerpen en dynamische belastingen moet u anders te werk gaan; zie de vragen hieronder.

 • Hoe gebruik ik de Multipor plug voor het bevestigen van voorwerpen?

  Sla de Multipor plug in zijn totale lengte met de open kant naar voren (herkenbaar aan de afgeschuinde hoeken) voorzichtig in de Multipor isolatieplaat. Draai vervolgens de meegeleverde schroef midden in de golven van de bevestiger.

 • Ik wil een voorwerp aan een met Multipor geïsoleerde wand bevestigen dat zwaarder is dan 3 kilo. Hoe doe ik dat?

  Voorwerpen die zwaarder zijn dan 3 kilo bevestigt u niet rechtstreeks aan de Multipor plaat, maar door de plaat heen aan de achterliggende constructie. Zorg ervoor dat puntlasten op de platen met behulp van een volgplaat worden verdeeld.

 • Hoe bevestig ik een voorwerp dat een dynamische belasting veroorzaakt op een Multipor plaat?

  Een voorwerp dat een dynamische belasting veroorzaakt bevestigt u niet rechtstreeks aan de Multipor plaat, maar door de plaat heen aan de achterliggende constructie. Dat geldt bijvoorbeeld voor wandcontactdozen, leidinggoten of beugels voor leidingen. Zorg ervoor dat puntlasten op de platen met behulp van een volgplaat worden verdeeld.